Welcome To Hotell Strand

Välkommen till

Hotell Strand

Information

Frukost serveras i salongen, intill receptionen, från 07.00 till 09.30 på vardagar och från 08.00 till 10.00 på helger. Önskas fika finns det kaffe, te och kaka mellan
15.00 – 18.00 i salongen. Receptionen är öppen 07.00 – 19.30. Önskar du låna strykjärn eller hårfön finns det i receptionen. Vi tillhandahåller även olika hygienprodukter vid behov. Intill receptionen finns en snacksbar där du, dygnet runt, kan köpa bl.a. fika, snacks och dryck. Du betalar enkelt med Swish till 123 024 55 30. Sugen på något att dricka? I vår loungebar finns öl, vin, cider och bubbel. Behöver du is finns det att hämta i receptionen. På rummet finns en TV och en chrome cast till vilken du från din telefon eller dator kan “casta” tv-program, filmer och serier. Du kan titta på kostnadsfria kanaler såsom SVT Play och TV4 Play direkt genom chrome casten. Vi på Strand Hotell rekommenderar varmt restaurangerna Ölstugan Gull-Olle, Kitchen & Cocktails och The Black Lion Inn. I receptionen finner du en rabattkupong som ger dig 10 % rabatt på maten när du besöker någon av restaurangerna. Saknar du något eller har minsta fråga eller fundering är du varmt välkommen att komma till receptionen eller ringa oss på 011- 16 99 00. Personal finns tillgänglig på plats alla dagar, dygnet runt.

Ordningsregler
På Strand Hotell råder totalt rök- och eldningsförbud i samtliga utrymmen med undantag för, av hotellpersonalen utplacerade, stearin- och värmeljus. Skulle rök- och eldningsförbudet överträdas debiteras en avgift på 2500 kr.
För de fall hotellrummet skulle vara i ett sådant skick att särskild sanering krävs kommer du bli skyldig att betala en avgift för att täcka kostnader för arbetstimmar och städmaterial. Skulle det visa sig att egendom som tillhör Strand Hotell är försvunnen från rummet eller förstörd kommer en avgift debiteras.
För såväl din som för andra gästers och personalens säkerhet är det inte tillåtet att ta ner, täcka för eller på andra sätt påverka brand- och rökvarnare.
Vår policy om hundar
Vi erbjuder rum 1, 5, 10, 12 för hundar.
Extra kostnad tillkommer

Hotell Strand

FAMILJEN WÅRHEM

Annie

Mikael

Cornelia

Milton

Om oss

Strand Hotell ägs och drivs av Familjen Wårhem sedan årsskiftet 2022/23. Vi arbetar för att Strand Hotell ska återfå till sin forna glans och vara hotellet med slottskänsla. Vår vision är att hotellet skall fyllas med historia, människor, möten, musik och kultur.  Om du uppger koden “Strand10” nästa gång du bokar får du 10 % rabatt. Gäller endast vid bokning genom telefon eller mail direkt till oss. Vi nås på info@strandhotell.se och 011- 16 99 00. 

Historia

Kvarteret Bron har sedan länge varit en samlingsplats för människor. På 1600-talet nyttjades kvarteret som handelsplats och senare fylldes platsen med fiskebodar där fiskare kunde bedriva sin verksamhet. 

1863 kom två antikvitetsintresserade vänner till Sverige, Henryk Bukowski, grundare av Bukowski auktionshall, och Jean Lawski som lät uppföra det hus du nu vistas i. Huset har en unik arkitektur där inspiration hämtats från den franska nyrenässansen och närmare bestämt det franska slottet Azay Le Rideau i Loiredalen. Lawski bedrev fram till år 1902 antikvitetshandel i detta hus.

Lokalerna övertogs av Smedmans handelshög-skola som senare bytte namn till Norrköpings högre handelsinstitut. Här utbildades cirka 350 elever årligen. Skolan lades ned år 1933 och sedan dess har hotellverksamhet bedrivits här.

Idag har hotellet 19 unikt inredda rum och sviter, där inget rum är det andra likt. Med tanke på den gedigna historia platsen har var det naturligt att låta hotellets inredning, rumsnamn och känsla präglas av Sveriges intressanta historia.

Centralt läge

Hotell Strand ligger nära Rådhuset i Norrköping och precis bredvid strömmen. 

Hundar

Vi erbjuder rum 1, 5, 10, 12 för hundar.